Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Βιωματικό Εργαστήριο Art Therapy
Σάββατο, 13. Οκτώβριος 2018, 10:00am - 02:00pm

 

Σε ένα ασφαλές κι εμπιστευτικό περιβάλλον, θα εξερευνήσουμε τις σημαντικότερες πτυχές του Art Therapy, μιας μορφής ψυχοθεραπείας που εφαρμόζεται από τη δεκαετία του '60. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία μέσα από μια σειρά βιωματικών ασκήσεων να γνωρίσουν τι είναι το Αrt Therapy, πώς ακριβώς λειτουργεί, σε ποιους απευθύνεται και πού εφαρμόζεται. Το εργαστήριο έχει εισαγωγικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε ενήλικες με επαγγελματικό ή προσωπικό ενδιαφέρον για το Art Therapy. Δεν απαιτούνται προχωρημένες καλλιτεχνικές δεξιότητες ή προηγούμενη θεραπευτική εμπειρία.

 

Τόπος διεξαγωγής: Συνειδέναι - Κέντρο Θεραπείας και Εξέλιξης Ατόμου και Οικογένειας (Ήλιδος 5, Αμπελόκηποι - πλησίον μετρό Πανόρμου)

Συντονισμός: Καίτη Καραγιάννη - Ψυχολόγος, ΜΑ Art Therapy

Κόστος εργαστηρίου: Κανονικό 20€, Φοιτητικό 15€, Ανέργων 10€

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο +30 6939534407 ή μέσω mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018.

 

Λίγα λόγια για τη συντονίστρια:

Η Καίτη Καραγιάννη αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου και συνέχισε τις μεταπτυχιαχές της σπουδές στο Αrt Therapy στο University of Hertfordshire του Ην. Βασιλείου. Από το 2008 έχει εφαρμόσει το Art Therapy σε ποικίλα πλαίσια με παιδιά, εφήβους και ενήλικες σε Αγγλία και Ελλάδα. Στα ενδιαφέροντά της είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής σε παιδιά και εφήβους μέσα από τεχνικές εικαστικής ψυχοθεραπείας, η ενίσχυση του δεσμού γονέα-βρέφους μέσω της δημιουργικής διεργασίας και η σημασία της έκθεσης των εικαστικών έργων που παρήχθησαν κατά τη θεραπεία. Είναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Εικαστικών Θεραπευτών (ΒΑΑΤ).