Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Πώς μεγαλώνει τα παιδιά του ο γονιός - συναισθηματικός μέντορας;
Δευτέρα, 15. Οκτώβριος 2018, 07:30pm - 08:30pm

 

Σύμφωνα με τους νευροεπιστήμονες, ο τρόπος με τον οποίο διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά μας διαμορφώνει τον εγκέφαλό τους. Οι ερευνητές των συναισθημάτων έχουν δημιουργήσει τυπολογίες γονέων στην προσπάθεια να αναδείξουν το βέλτιστο τρόπο διαπαιδαγώγησης. Σήμερα γνωρίζουμε ότι ο «γονιός-συναισθηματικός μέντορας» βοηθάει τα παιδιά να αναγνωρίζουν και να αποδέχονται τα συναισθήματά τους,  να ρυθμίζουν την ένταση των συναισθημάτων τους, να έχουν υψηλότερη αυτοεκτίμηση, να αναπτύσσουν καλύτερες κοινωνικές δεξιότητες και να διαμορφώνουν πιο σταθερές διαπροσωπικές σχέσεις.

Σε αυτό το σεμινάριο θα διερευνήσουμε τα χαρακτηριστικά του γονιού-συναισθηματικού μέντορα και τους τρόπους με τους οποίους ένας γονιός μπορεί να ενισχύσει τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών του.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς με παιδιά όλων των αναπτυξιακών σταδίων.

 

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής έως Παρασκευή 12.10.2018 μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Συντονισμός: Καίτη Καραγιάννη - Ψυχολόγος, ΜΑ Art Therapy

Τόπος διεξαγωγής: Συνειδέναι - Κέντρο Θεραπείας και Εξέλιξης Ατόμου και Οικογένειας (Ήλιδος 5, Αμπελόκηποι - πλησίον μετρό Πανόρμου)