Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Open Art Therapy Studio: Φτιάχνω και Χαλάω
Σάββατο, 3. Νοέμβριος 2018, 10:00am - 02:00pm

 

Το Οpen Art Therapy Studio αφορά μια σειρά αυτοτελών βιωματικών εργαστηρίων προσωπικής ανάπτυξης με τη χρήση τεχνικών art therapy. Μέσα από ποικίλα εικαστικών ερεθισμάτων και κατευθυνόμενων ασκήσεων οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν με δημιουργικό τρόπο ζητήματα της καθημερινότητας, να εκφράσουν σκέψεις και συναισθήματα σε ένα εμπιστευτικό περιβάλλον, να δοκιμάσουν με ασφάλεια νέους τρόπους διαχείρισης στρεσογόνων καταστάσεων.

 Στον πρώτο κύκλο του Open Art Therapy Studio, οι συμμετέχοντες θα καταπιαστούν δημιουργικά με τα δίπολα «φτιάχνω-χαλάω» (3/11), «σωστό-λάθος» (10/11), «στηρίζω-στηρίζομαι» (24/11).

 

Φτιάχνω και Χαλάω

Καθημερινά φτιάχνουμε και χαλάμε, δημιουργούμε και καταστρέφουμε. Μέσα από αυτές τις διαδικασίες ανακαλύπτουμε πτυχές του εαυτού μας και διαμορφώνουμε την ταυτότητά μας. Σε αυτό το εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εστιάσουν στον τρόπο που χρησιμοποιούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους για να φτιάξουν κάτι από την αρχή αλλά και να φτιάξουν κάτι από κομμάτια άλλων αντικειμένων. Ελάτε να παίξουμε, να δημιουργήσουμε, να χαλάσουμε, να σπάσουμε, να ξαναφτιάξουμε νέα εικαστικά αντικείμενα και να εξερευνήσουμε τη σημασία τους στην προσωπική μας ανάπτυξη.

Τα βιωματικά εργαστήρια απευθύνονται σε ενήλικες. Δεν απαιτούνται προχωρημένες καλλιτεχνικές δεξιότητες ή προηγούμενη θεραπευτική εμπειρία.

 

Ανώτατο όριο συμμετεχόντων/εργαστήριο: 10 άτομα.

Τόπος Διεξαγωγής: Συνειδέναι - Κέντρο Θεραπείας και Εξέλιξης Ατόμου και Οικογένειας (Ήλιδος 5, Αμπελόκηποι - πλησίον μετρό Πανόρμου)

Συντονισμός: Καίτη Καραγιάννη - Ψυχολόγος, ΜΑ Art Therapy

Κόστος ανά εργαστήριο: Κανονικό 30€, Φοιτητικό 20€, Ανέργων 15€. Έκπτωση 10% για συμμετοχή και στα τρία εργαστήρια.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο +30 6939534407 ή μέσω mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.έως Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018.