Το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Σύλλογο Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών "ΚΕΦΙ" διοργανώνει την 1η ημερίδα ψυχο-ογκολογίας. Η ημερίδα θα λάβει χώρα στο 251 ΓΝΑ, την Τετάρτη 29 Απριλίου, και θα εστιάσει στο ρόλο του ψυχολογικού παράγοντα στην καρκινική διεργασία.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί η δουλειά που έχει γίνει -και συνεχίζει να γίνεται- στο Σύλλογο "ΚΕΦΙ" σε συνεργασία με τη Sonora (Διεπιστημονική Εταιρεία Μουσικοθεραπείας και Έρευνας). Η Μαριλένα Σμυρνιώτη, κλινικός συνεργάτης της Sonora, θα μιλήσει για:

  • τις εφαρμογές της μουσικοθεραπείας Guided Imagery & Music σε ασθενείς με καρκίνο
  • το ερευνητικό και κλινικό έργο της Sonora στο χώρο της ογκολογίας

τέλος, θα αναπτύξει τους βασικούς άξονες της συνεργασίας της Sonora με τον Σύλλογο "ΚΕΦΙ" Αθηνών. Η συνεργασία αυτή ξεκίνησε την άνοιξη του 2014, με μία πιλοτική ομάδα μουσικοθεραπείας GIM σε γυναίκες με καρκίνο. Αγκαλιάστηκε από το Σύλλογο, ευδοκίμησε, εξελίχθηκε και συνεχίζεται για ακόμη μία χρονιά.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις εργασίες της ημερίδας: σε επαγγελματίες υγείας, ειδικούς ψυχικής υγείας, σε ασθενείς, στους οικείους τους, καθώς και στο ευρύ κοινό. 

Πρόγραμμα ημερίδας

Σύλλογος "ΚΕΦΙ" Αθηνών