26-28 Ιουνίου 2015

ROOT ARTSPACE (ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ 10, ΘΗΣΕΙΟ)

 

Το "Συνειδέναι" στηρίζει την έκθεση εικαστικής θεραπείας "ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ", η οποία διοργανώνεται από την Καίτη Καραγιάννη (Ψυχολόγος - Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια ΜΑ) και θα φιλοξενηθεί στο root artspace από τις 26 έως τις 28 Ιουνίου.

Η έκθεση "ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ" πραγματεύεται την ιστορία πέντε γυναικών από διαφορετικά υπόβαθρα, που συνευρέθηκαν ως μέλη μιας ομάδας εικαστικής ψυχοθεραπείας την άνοιξη του 2014 στα πλαίσια ενός προγράμματος κοινοτικής στήριξης. 

Μέσα από ένα ταξίδι αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης σε μόλις δέκα συναντήσεις, οι συμμετέχουσες ανταποκρίθηκαν δημιουργικά σε μια σειρά από ερεθίσματα, διερευνώντας θέματα που αφορούν την γυναίκα στην Ελλάδα του σήμερα αλλά και οικουμενικές πτυχές του γυναικείου ψυχισμού στη σύγχρονη κοινωνία. 

Η έκθεση αυτή αποτελεί ένα συνεργατικό εγχείρημα που «γιορτάζει» τη δημιουργικότητα αυτών των γυναικών και το θάρρος τους να ενισχύσουν τη γνώση για τον εαυτό τους, να αναδιαμορφώσουν την ταυτότητά τους, να κάνουν προσωπικές αλλαγές, να αντισταθούν στην απομόνωση και να διεκδικήσουν το «ανήκειν» σε χαλεπούς καιρούς. Ο στόχος της έκθεσης είναι να μεταφέρει αυτήν την δυνατή εμπειρία έξω από το θεραπευτικό δωμάτιο ώστε να παρακινήσει νέους διαλόγους και νέα νοήματα τόσο για τις δημιουργούς όσο και για τους επισκέπτες.

 

Η εικαστική ψυχοθεραπεύτρια από το ρόλο της επιμελήτριας προσδοκά αυτή η έκθεση να παρέχει στον επισκέπτη μια καλύτερη κατανόηση στο πώς η σύγχρονη γυναίκα βιώνει διατομικές, διαπροσωπικές και κοινωνικές προκλήσεις. Επιθυμεί, επίσης, η έκθεση να αποτελέσει μια διακριτική αναφορά στα πολλαπλά θεραπευτικά οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ένα άτομο τόσο από την ιδία τη δημιουργική διαδικασία όσο και από την έκθεση έργων που εμπερικλείουν κάποιο σημαντικό νόημα για το άτομο αυτό.

Ο επισκέπτης έχει τη μοναδική ευκαιρία να περιηγηθεί στο χώρο και να γνωρίσει τις γυναίκες μέσα από τη δημιουργική διαδρομή τους ως ομάδα και από τα θέματα τα οποία επεξεργάστηκαν.

 

Δημιουργοί: Βρανά Άννα, Νικολέτου Μαριλένα, Πήχα Ελένη, Σιόλα Σταυρούλα, Τσέλιου Ελένη

Επιμέλεια: Καραγιάννη Καίτη, Κεφαλοπούλου Αθηνά

Ωράριο λειτουργίας: 9:00 - 23:00

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Καίτη Καραγιάννη, Ψυχολόγος - Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια ΜΑ, τηλ: 6939 534407

Πληροφορίες: Rootartspace 

*** Ακολουθείστε μας στο facebook ώστε να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις αναφορικά με την έκθεση