Η «Sonora: Διεπιστημονική Εταιρεία Μουσικοθεραπείας & Έρευνας» σε συνεργασία με το IMAGEing-European GIM Training Programs, διοργανώνει  στην Ελλάδα πλήρη πιστοποιημένο εκπαιδευτικό κύκλο επαγγελματικής εξειδίκευσης στη μουσική ψυχοθεραπεία GIM, εγκεκριμένο διεθνώς από το Association for Music and Imagery (USA).

 

Αθήνα

Παρασκευή 4 - Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Χώρος διεξαγωγής:

“Συνειδέναι: Κέντρο Θεραπείας και Εξέλιξης Ατόμου και Οικογένειας”
Ήλιδος 5, Αμπελόκηποι

 

Διευθυντής προγράμματος: Dag Körlin, MD, PhD, FAMI, ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής, πιστοποιημένος εκπαιδευτής GIM, επιστημονικός υπεύθυνος του IMAGEing-European GIM Trainings
Συντονίστρια προγράμματος και εκπαιδεύτρια: Ευαγγελία Παπανικολάου, cPhD, ΜΑ, FAMI, μουσικοθεραπεύτρια, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια GIM, επιστημονική υπεύθυνη της Sonora
Υπεύθυνος τομέα ψυχικής υγείας της Sonora: Ορέστης Γιωτάκος, PhD, ψυχίατρος

Η μουσικοθεραπεία Guided Imagery & Music (GIM) είναι μια τεχνική μουσικά-υποβοηθούμενης ψυχοθεραπείας η οποία χρησιμοποιεί τη δύναμη της μουσικής να εγείρει νοητικές εικόνες, συναισθήματα, σωματικές αισθήσεις, σκέψεις ή αναμνήσεις που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της μουσικής ακρόασης. Το υλικό αυτό αξιολογείται θεραπευτικά, είτε λεκτικά είτε μέσω άλλων τεχνών. Η εκπαίδευση στηρίζεται σε μια ολιστική θεωρητική θεμελίωση, συμπεριλαμβάνοντας νευροψυχολογία, αναπτυξιακή ψυχολογία και θεωρία του δεσμού, μουσική ψυχολογία, μοντέρνα ψυχοδυναμική θεωρία, ανθρωπιστική ψυχολογία, καθώς και αρχετυπική και υπερ-προσωπική ψυχολογία. Το GIM χρησιμοποιείται ως θεραπευτικό εργαλείο στην ψυχική υγεία, με ενήλικες, εφήβους αλλά και παιδιά.

To Α’ εκπαιδευτικό σεμινάριο (εισαγωγικό) είναι ανοιχτό σε όλους, ωστόσο το πρόγραμμα εξειδίκευσης απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας με ψυχοθεραπευτική εμπειρία οι οποίοι ενδιαφέρονται να εντάξουν τη μουσική ως συμπληρωματικό εργαλείο στη δουλειά τους.  Το τριήμερο σεμινάριο αποτελεί υποχρεωτική εισαγωγή του πλήρους εκπαιδευτικού προγράμματος που θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2016 και θα ολοκληρωθεί σε 6 διδακτικά σεμινάρια σε διάρκεια 3 ετών (Δύο διδακτικά σεμινάρια 3,5 ημερών, ανά έτος).

Μουσικές γνώσεις δεν είναι απαραίτητες για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, όμως η καλή προσωπική σχέση με τη μουσική είναι προϋπόθεση.
Η κυρίως εκπαίδευση θα είναι στα ελληνικά όμως το βιβλιογραφικό υλικό και τα προαιρετικά σεμινάρια/εργαστήρια με προσκεκλημένους καθηγητές θα είναι στην αγγλική γλώσσα.

Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος σε μικρή ομάδα.

Ώρες διεξαγωγής σεμιναρίου: Παρασκευή 2μμ-9μμ, Σάββατο & Κυριακή 10μμ-6μμ

Κόστος Α’ εκπαιδευτικού σεμιναρίου:

  • 260€ (με προκαταβολή 60€)
  • 230€ (για φίλους της Sonora, με προκαταβολή 60€ )

Αναλυτικές πληροφορίες:

  • για το εισαγωγικό σεμινάριο στη σελίδα μας: SONORA
  • για την πλήρη εκπαίδευση στο: IMAGEing


Πληροφορίες για το πρόγραμμα και συμμετοχή στο 210 802 5536 (αφήστε όνομα και τηλέφωνο)

Απευθείας εγγραφές στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (στέλνετε email για να λάβετε τη φόρμα εγγραφής)