Σας περιμένουμε τον Αύγουστο στο Πήλιο, στο βιωματικό εργαστήρι που θα οργανώσουμε στα πλαίσια της 1ης Καλοκαιρινής Συνάντησης Ψυχοθεραπειών με θέμα Χείρων Κένταυρος: Μύθος, Τραύμα, Θεραπεία". Η Μαριλένα Σμυρνιώτη, σε συνεργασία με την Ευαγγελία Παπανικολάου και τη Διεπιστημονική Εταιρεία Μουσικοθεραπείας και Έρευνας Sonora, θα παρουσιάσουν τρόπους διαχείρισης του τραύματος και της απώλειας μέσα από τη συμβολοποίηση και τη μουσική.
To Σάββατο, 20 Αυγούστου είναι αφιερωμένο στη μουσικοθεραπεία. Στο δικό μας βιωματικό εργαστήριο θα γνωρίσουμε τη μέθοδο ψυχοθεραπείας Guided Imagery & Music. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε το σημείο στο οποίο το προσωπικό μετατρέπεται σε συλλογικό και το συλλογικό επιστρέφει στον εαυτό. Θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε με ποιους τρόπους μία συμβολική διαδικασία μπορεί να συνταιριάξει με το «εδώ και τώρα». Τέλος, θα εξερευνήσουμε τις δυνατότητες της μουσικής ως μέσο ανάδυσης και επεξεργασίας μίας προσωπικής ή/ και συλλογικής αφήγησης στην ψυχοθεραπεία.

 Η ψχοθεραπευτική αυτή συνάντηση στο Πήλιο γίνεται για πρώτη φορά, αγκαλιάζει ένα ευρύ φάσμα πρακτικών και προσεγγίσεων, και διοργανώνεται από τις Εκδόσεις Κοντύλι

 

Το Xωριό Ψ , Πινακάτες Πηλίου, 18-28 Αυγούστου

1η Συνάντηση Ψυχοθεραπειών στο Βουνό των Κενταύρων

με θέμα «Χείρων Κένταυρος: Μύθος, Τραύμα, Θεραπεία»

 

Οι Εκδόσεις Κοντύλι με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουν μια νέα ιδέα, το χωριό Ψ, στο πλαίσιο του οποίου θα διεξαχθεί η 1η Συνάντηση Ψυχοθεραπειών στο Βουνό των Κενταύρων με θεματική ενότητα για το 2016 «Χείρων Κένταυρος: Μύθος, Τραύμα, Θεραπεία», στο χωριό Πινακάτες Πηλίου, από 18 έως 28 Αυγούστου 2016.

 

Το χωριό Ψ:

Στόχος της διοργάνωσης είναι το βουνό των Κενταύρων, γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, και πιο συγκεκριμένα οι Πινακάτες, ένα διατηρητέο χωριό με Προεδρικό Διάταγμα από το 1979 και με έντονο παραδοσιακό χρώμα, να αποτελέσει το καλοκαίρι του 2016, αλλά και σε βάθος χρόνου, έναν τόπο συνάντησης  για ψυχοθεραπευτές διαφορετικών προσεγγίσεων.

Η φετινή 1η Συνάντηση με κεντρική θεματολογία «Χείρων Κένταυρος: Μύθος, Τραύμα, Θεραπεία» αγγίζει πολλές πτυχές της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας και δίνει το έναυσμα για έναν ανοιχτό και γόνιμο διεπιστημονικό θεραπευτικό διάλογο.

Το χωριό Ψ περιλαμβάνει βιωματικά  εργαστήρια, παρουσιάσεις, παράλληλες δράσεις και αποτελεί έναν ιδανικό συνδυασμό απόδρασης καλοκαιρινών διακοπών και προσωπικής εξέλιξης .

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να διαμείνουν σε ξενώνες του χωριού, όπου θα τους παρέχεται πρωινό και ημιδιατροφή.

 Το χωριό Ψ στοχεύει:

  • στην ανταλλαγή γνώσεων και ιδεών  μέσα από τον ανοιχτό, ειλικρινή διάλογο και βιωματικές δράσεις μεταξύ ανθρώπων από τον χώρο των ψυχοθεραπειών και συναφών κλάδων
  • στην αυθόρμητη βιωματική έκφραση που δίνει χώρο για προσωπική εξέλιξη

 Σε ποιους απευθύνεται:

  • επαγγελματίες και φοιτητές από τον χώρο της ψυχικής υγείας, των ανθρωπιστικών επιστημών και συναφών κλάδων
  • παιδαγωγούς
  • άτομα που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν περισσότερο τον εαυτό τους και να πειραματιστούν με πιο εκφραστικούς τρόπους επικοινωνίας

 

Καλωσόρισμα από τους διοργανωτές

  

Επιθυμία μας είναι αυτό το καλοκαίρι και για πολλά ακόμα, κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια και τις  καστανιές, στη δροσερή και θαλερή σκιά τους, με την εμψύχωση και τις γνώσεις έμπειρων θεραπευτών, να συναντηθούν άνθρωποι με κοινό ενδιαφέρον τη θεωρητική και βιωματική κατανόηση της έννοιας «θεραπεία της ψυχής» και της σημαντικότητας του φυσικού περιβάλλοντος στην ίδια τη θεραπευτική διαδικασία.

Το Πήλιο, ως τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, συνδυάζει αρμονικά διακοπές στο βουνό και τη  θάλασσα και ως μυθικός και θεραπευτικός τόπος ξυπνάει όλες τις αισθήσεις για να προσφέρει εσωτερική ηρεμία και γαλήνη. Το χωριό Ψ σε μια συγκυρία δύσκολη για τη χώρα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει έναν τόπο συνάντησης, επαφής , μοιράσματος και ουσιαστικής φροντίδας της ψυχής.

 

 Για τις Εκδόσεις Κοντύλι

Δημήτρης Παντελής και Αταλάντη Απέργη

 

Αναλυτικές πληροφορίες και πρόγραμμα: www.village-psy.gr