Διοργάνωση: Sonora - Διεπιστημονική Εταιρεία Μουσικοθεραπείας & Έρευνας

Εκπαιδεύτρια: Ευαγγελία Παπανικολάου

Διάρκεια: Παρασκευή 27 Απριλίου - Κυριακή 29 Απριλίου 10.00-18.00 (24 ώρες)

Το σεμινάριο είναι εισαγωγή στον πλήρη πιστοποιημένο εκπαιδευτικό κύκλο επαγγελματικής εξειδίκευσης στη μέθοδο μουσικής ψυχοθεραπείας GIM, εγκεκριμένο διεθνώς από το Association for Music and Imagery (USA) και το European Association of Music & Imagery.
Το Guided Imagery & Music (GIM) είναι μια τεχνική μουσικά-υποβοηθούμενης ψυχοθεραπείας η οποία χρησιμοποιεί τη δύναμη της μουσικής να εγείρει νοητικές εικόνες, συναισθήματα, σωματικές αισθήσεις, σκέψεις ή αναμνήσεις που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της μουσικής ακρόασης. Χρησιμοποιείται ως θεραπευτικό εργαλείο στην ψυχική υγεία, με ενήλικες, εφήβους αλλά και παιδιά σε τομείς όπως: ψυχικό τραύμα, ψυχο-ογκολογία, θεραπεία ζεύγους και οικογένειας, περιγεννητική ψυχολογία, team–building, προσωπική ανάπτυξη και ψυχοθεραπεία, ψυχοκοινωνική αποκατάσταση, διατροφικές διαταραχές, εξαρτήσεις, κλπ.

To Α’ εκπαιδευτικό σεμινάριο (εισαγωγικό) είναι ανοιχτό σε όλους, ωστόσο το πρόγραμμα εξειδίκευσης απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας με ψυχοθεραπευτική εμπειρία οι οποίοι ενδιαφέρονται να εντάξουν τη μουσική ως συμπληρωματικό εργαλείο στη δουλειά τους.  Το τριήμερο σεμινάριο αποτελεί εισαγωγή στο πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2018 στην Αθήνα και θα ολοκληρωθεί σε 6 διδακτικά σεμινάρια σε διάρκεια 2,5 ή 3 ετών. Οι απόφοιτοι της εκπαίδευσης, εγγράφονται ως μέλη στο ΑΜΙ και στο European Association of Music & Imagery (EAMI) και  αναγνωρίζονται ως πιστοποιημένοι θεραπευτές GIM (FAMI-EAMI Reg Therapists).

  • Μουσικές γνώσεις δεν είναι απαραίτητες για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, όμως η καλή προσωπική σχέση με τη μουσική είναι προϋπόθεση.
  • Η κυρίως εκπαίδευση θα είναι στα ελληνικά όμως το βιβλιογραφικό υλικό και τα προαιρετικά σεμινάρια/εργαστήρια με προσκεκλημένους καθηγητές θα είναι στην αγγλική γλώσσα.
  • Οι  24ώρες του εισαγωγικού προσμετρώνται στη συνολική διάρκεια της εκπαίδευσης
  • Εγγραφές μετά τις 15/04/18 γίνονται δεκτές μόνο εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις
  • Οι συμμετοχές είναι περιορισμένες και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης

Κόστος εγγραφής:

  • 230 ευρώ με προκαταβολή 50 ευρώ ως 30 Μαρτίου.
  • 270 ευρώ για εγγραφές μετά τις 30 Μαρτίου.


Επικοινωνία:
210 802 5536, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Δήλωση συμμετοχής
με email στο info@sonora.gr ώστε να παραλάβετε φόρμα εγγραφής (παρακαλούμε προσδιορίστε τον τίτλο του σεμιναρίου).

Περισσότερες πληροφορίες για την εκπαιδεύτρια και τις προσεχείς επιμορφωτικές εκδηλώσεις της Sonora εδώ.