Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 και ώρες 10:00 – 13:00

Η ζωγραφική αποτελεί βασικό μέσο επικοινωνίας στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία. Συχνά το παιδί χαρίζει μια ζωγραφιά στον επαγγελματία που δουλεύει μαζί του σε εκπαιδευτικό, διαγνωστικό ή θεραπευτικό επίπεδο.

Το βιωματικό σεμινάριο αποσκοπεί: (α) στην αναγνώριση των συνηθέστερων εμποδίων που δημιουργούμε στην επαφή μας με το παιδί όταν μας φέρνει μια ζωγραφιά και (β) στην ανάδειξη των επικοινωνιακών τεχνικών που ενισχύουν τη σχέση μας με το παιδί. Συνδυάζοντας θεωρίες αναπτυξιακής ψυχολογίας, συμβουλευτικής και εικαστικής ψυχοθεραπείας, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από σενάρια και παιχνίδια ρόλων να ενδυναμώσουν τις δεξιότητες για αποτελεσματική επικοινωνία με το παιδί στην παρουσίαση μιας ζωγραφιάς.

 

Ολοκληρώνοντας το σεμινάριο, οι συμμετέχοντες:

  • θα γνωρίζουν βασικά ιστορικά στοιχεία στη μελέτη του παιδικού σχεδίου.
  • θα έχουν μια κατανόηση των αναπτυξιακών σταδίων στη σχεδιαστική δεξιότητα, ώστε να διαμορφώνουν ρεαλιστικές προσδοκίες από τη ζωγραφική των παιδιών ανά ηλικία.
  • θα γνωρίζουν τους «δολοφόνους της δημιουργικότητας», δηλαδή τις συμπεριφορές που αναστέλλουν τη δημιουργική δραστηριότητα των παιδιών.
  • θα γνωρίζουν τα βασικά εμπόδια στην επικοινωνία ανάμεσα σε ένα παιδί κι έναν ενήλικα και πώς αυτά εκφράζονται στην παρουσίαση μιας ζωγραφιάς.
  • θα έχουν ενισχύσει και διευρύνει τις δεξιότητες που διευκολύνουν την επικοινωνία με το παιδί και που αναδεικνύουν τη ζωγραφιά ως μια ευκαιρία για αυθεντική επαφή.

*** Όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν, μπορούν να φέρουν παιδικές ζωγραφιές από το προσωπικό τους αρχείο προς επεξεργασία.

 

Τόπος Διεξαγωγής: Συνειδέναι - Κέντρο Θεραπείας και Εξέλιξης Ατόμου και Οικογένειας (Ήλιδος 5, Αμπελόκηποι - πλησίον μετρό Πανόρμου)

Συντονισμός: Καίτη Καραγιάννη - Ψυχολόγος, ΜΑ Art Therapy

Κόστος εργαστηρίου: Κανονικό 20€, Φοιτητικό 15€, Ανέργων 10€

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο +30 6939534407 ή μέσω mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.έως Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018.