Το Συνειδεναι συμμετείχε στην 2η Ημερίδα Ψυχο-ογκολογίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 1 Ιουνίου στο αμφιθέατρο του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας με τίτλο «Σκέψεις και βιώματα στον καρκίνο». Η εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του 251ΓΝΑ, της Εταιρείας Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας και του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Give Ηope».

 

Η Βιβή Αθανασούλη, η Μυρτώ Πανοπούλου και η Μαριλένα Σμυρνιώτη πραγματοποίησαν ένα βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Επικοινωνία με τον ογκολογικό ασθενή: Μια βιωματική προσέγγιση». Παρουσιάσθηκαν πιθανά σενάρια σχετικά με την επικοινωνία με τον ασθενή και συζητήθηκαν κάποια από τα συνηθέστερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες υγείας, και κυρίως οι νοσηλευτές, στην καθημερινή συνδιαλλαγή τους με ασθενείς και συγγενείς. Μέσω προσομοίωσης (role playing) δόθηκαν παραδείγματα καλής και κακής διαχείρισης ορισμένων επικοινωνιακών δυσκολιών, προέκυψαν απορίες, συζητήθηκαν εποπτικές ανάγκες και ακολούθησε μία εξαιρετική συζήτηση, η οποία ξεπέρασε τα χρονικά όρια του εργαστηρίου. 

 

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές της Ημερίδας για την πρόσκληση να συμμετάσχουμε σε αυτήν την προσπάθεια. Κυρίως όμως, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες για την ενεργή παρουσία και το ενδιαφέρον τους.