To Κέντρο Θεραπείας και Εξέλιξης Ατόμου και Οικογένειας "Συνειδέναι" θα δώσει το παρών στο 4ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο: Ψυχική Υγεία, Τεχνολογία και Τηλεματικές Εφαρμογές, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, 13-15 Μαρτίου 2015.Το Σάββατο, 14 Μαρτίου θα συζητηθούν οι σύγχρονες εξελίξεις στη μουσικοθεραπεία στο στρογγυλό τραπέζι που οργανώνει η SONORA - Διεπιστημονική Εταιρεία Μουσικοθεραπείας και Έρευνας. Θα συζητηθούν οι εξελίξεις και οι περιορισμοί που αντιμετωπίζει η μουσικοθεραπεία στην έρευνα και την εκπαίδευση. Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν πρόσφατες εφαρμογές και πιλοτικές έρευνες δεκτικής μουσικοθεραπείας σε διάφορα κλινικά πλαίσια (κλινικές νευροεπιστήμες, δημόσιος τομέας) και σε ειδικούς πληθυσμούς με συγκεκριμένες ανάγκες και ιδιαιτερότητες (άτομα με εγκεφαλική παράλυση, ασθενείς με εμμένουσα κεφαλαλγία)

 

 

Μήνυμα του Προέδρου του Συνεδρίου

Αγαπητοί συνάδελφοι και συνεργάτες,

Με ιδιαίτερη χαρά αλλά και αίσθημα ευθύνης, σας καλωσορίζω στο 4ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο «Ψυχική Υγεία, Τεχνολογία και Τηλεματικές Εφαρμογές», που πραγματοποιείται στην Αθήνα από 13 έως 15 Μαρτίου 2015.

Στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύει η χώρα μας, ο τομέας της ψυχικής υγείας δείχνει να πλήττεται σημαντικά, αφού ως γνωστόν η φτώχεια συμβάλλει στην επιδείνωση της ψυχικής υγείας, ενώ οι ψυχικά ασθενείς είναι περισσότερο ευάλωτοι να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας. Είναι γνωστό επίσης ότι η τεχνολογία συνεισφέρει σημαντικά στην ανεύρεση τόσο αιτιολογικών, όσο και θεραπευτικών λύσεων στην ιατρική, ενώ η ραγδαία ανάπτυξη των τηλεματικών εφαρμογών συμβάλλει ουσιαστικά στη διασύνδεση ατόμων και υπηρεσιών, παρέχοντας τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας, πληροφόρησης και εκπαίδευσης. Παράλληλα με την ανάπτυξη από την πολιτεία στρατηγικών επικεντρωμένων στον ασθενή, αντί στη μείωση του κόστους, οι καινοτόμες λύσεις που προσφέρουν οι τεχνολογικές επιστήμες μπορούν να αποτελέσουν το αντίβαρο στις συνέπειες της οικονομικής ύφεσης στην υγεία. Καινοτόμες ιδέες, υπηρεσίες, επικοινωνίες, συσκευές και φάρμακα μπορούν να μειώσουν το κόστος και να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα στους τομείς ενημέρωσης, έρευνας, εκπαίδευσης, διάγνωσης και θεραπείας.

Στο πλαίσιο αυτό, επιστήμονες από τους χώρους τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας της πληροφορίας, οικονομικών της υγείας και φαρμακοοικονομίας, φαρμακολογίας, ιατρικής φυσικής, αλλά και από τους τομείς της νευρολογίας, ψυχιατρικής, κλινικής νευροεπιστήμης, ψυχολογίας, κοινωνιολογίας και λοιπών ανθρωπιστικών επιστημών παρουσιάζουν στο συνέδριο αυτό τις νεότερες εξελίξεις που σχετίζονται με τον ευρύ τομέα της ψυχικής υγείας. Πιστεύοντας ότι η γνώση είναι δικαίωμα όλων αλλά και προϋπόθεση εξέλιξης της επιστήμης, το συνέδριο είναι ανοικτό σε κάθε ενδιαφερόμενο για ζωντανή ή διαδικτυακή παρακολούθηση.

Εύχομαι να το απολαύσετε.

Ορέστης Γιωτάκος
Πρόεδρος «ομπρέλα»

 

Περισσότερες πληροφορίες: http://obrela.gr/sinedria/4o-panellinio-diepistimoniko-sinedrio/

Αναλυτικό πρόγραμμα