3/11/18, 10/11/18, 24/11/18 και ώρες 10:00 - 14:00

 

Το Οpen Art Therapy Studio αφορά μια σειρά αυτοτελών βιωματικών εργαστηρίων προσωπικής ανάπτυξης με τη χρήση τεχνικών art therapy. Μέσα από ποικίλα εικαστικών ερεθισμάτων και κατευθυνόμενων ασκήσεων οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν με δημιουργικό τρόπο ζητήματα της καθημερινότητας, να εκφράσουν σκέψεις και συναισθήματα σε ένα εμπιστευτικό περιβάλλον, να δοκιμάσουν με ασφάλεια νέους τρόπους διαχείρισης στρεσογόνων καταστάσεων.

Στον πρώτο κύκλο του Open Art Therapy Studio, οι συμμετέχοντες θα καταπιαστούν δημιουργικά με τα δίπολα «φτιάχνω-χαλάω» (3/11), «σωστό-λάθος» (10/11), «στηρίζω-στηρίζομαι» (24/11).

Τα βιωματικά εργαστήρια απευθύνονται σε ενήλικες. Δεν απαιτούνται προχωρημένες καλλιτεχνικές δεξιότητες ή προηγούμενη θεραπευτική εμπειρία.

 

Ανώτατο όριο συμμετεχόντων/εργαστήριο: 10 άτομα.

Τόπος Διεξαγωγής: Συνειδέναι - Κέντρο Θεραπείας και Εξέλιξης Ατόμου και Οικογένειας (Ήλιδος 5, Αμπελόκηποι - πλησίον μετρό Πανόρμου)

Συντονισμός: Καίτη Καραγιάννη - Ψυχολόγος, ΜΑ Art Therapy

Κόστος ανά εργαστήριο: Κανονικό 30€, Φοιτητικό 20€, Ανέργων 15€. Έκπτωση 10% για συμμετοχή και στα τρία εργαστήρια.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο +30 6939534407 ή μέσω mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.έως Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018.

 

Αναλυτικά τα βιωματικά εργαστήρια:

 

Φτιάχνω και Χαλάω

Σάββατο 3 Νοεμβρίου, 10:00 – 14:00

Καθημερινά φτιάχνουμε και χαλάμε, δημιουργούμε και καταστρέφουμε. Μέσα από αυτές τις διαδικασίες ανακαλύπτουμε πτυχές του εαυτού μας και διαμορφώνουμε την ταυτότητά μας. Σε αυτό το εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εστιάσουν στον τρόπο που χρησιμοποιούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους για να φτιάξουν κάτι από την αρχή αλλά και να φτιάξουν κάτι από κομμάτια άλλων αντικειμένων. Ελάτε να παίξουμε, να δημιουργήσουμε, να χαλάσουμε, να σπάσουμε, να ξαναφτιάξουμε νέα εικαστικά αντικείμενα και να εξερευνήσουμε τη σημασία τους στην προσωπική μας ανάπτυξη.

 

Σωστό και Λάθος

Σάββατο 10 Νοεμβρίου, 10:00 – 14:00

Η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη με πράγματα που θέλουμε και/ή πρέπει να γίνουν σωστά. Τι γίνεται όμως όταν κάνουμε λάθη; Τι γίνεται όταν συναντάμε λάθη; Τι γίνεται όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα να διορθώσουμε τα λάθη; Σε αυτό το εργαστήριο θα διερευνήσουμε την αξία του σωστού και του λάθους και θα αναζητήσουμε δημιουργικές απαντήσεις στα λάθη που προκύπτουν. Ελάτε να δημιουργήσουμε, να εμπνευστούμε και να αλλάξουμε μέσα από…«του κόσμου τα προβλήματα»!

 

Στηρίζω και Στηρίζομαι

Σάββατο 24 Νοεμβρίου, 10:00 – 14:00

Αναζητώντας την ισορροπία στις σημαντικές μας σχέσεις στην επαγγελματική και προσωπική μας ζωή, συχνά αξιολογούμε τις ανάγκες που αυτές μας καλύπτουν αλλά και αυτά που εμείς οι ίδιοι προσφέρουμε. Σε αυτό το εργαστήριο θα διερευνήσουμε δημιουργικά σκέψεις και συναισθήματα που αναδύονται όταν στη «ζυγαριά» βάζουμε έννοιες όπως στηρίζω-στηρίζομαι, οδηγώ-αφήνομαι και δίνω-παίρνω. Ελάτε να δημιουργήσουμε γλυπτά και κατασκευές χρησιμοποιώντας εικαστικά υλικά και το ίδιο το σώμα μας!

 

*** Περισσότερες πληροφορίες για το Art Therapy εδώ.