Το "Συνειδέναι" έδωσε το παρόν στο 3ο Συμπόσιο Νοσηλευτικής Ογκολογίας, που έλαβε χώρα τον Οκτώβρη στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η Παρασκευή Αθανασούλη και η Μυρτώ Πανοπούλου, επιστημονικοί συνεργάτες της ΜΚΟ "Δώσε Ελπίδα", η οποία δραστηριοποιείται στο ΓΝΑ "Σωτηρία", κλήθηκαν να παρουσιάσουν το Κλινικό Φροντιστήριο με θέμα:

"Μία βιωματική προσέγγιση στην επικοινωνία με τον ογκολογικό ασθενή"

Βασικός άξονας του κλινικού φροντιστηρίου ήταν η διερεύνηση των δυνατοτήτων και των περιορισμών στην επικοινωνία του νοσηλευτή και του ογκολογικού ασθενή. Ο στόχος ήταν να επιτευχθεί αυτό μέσα από μία καθαρά βιωματική διαδικασία. Οι συμμετέχοντες, φοιτητές νοσηλευτικής αλλά και επαγγελματίες με χρόνια προϋπηρεσίας στο χώρο, κλήθηκαν να μοιραστούν στην ομάδα ανησυχίες και προβληματισμούς, βασισμένους σε προσωπικές εμπειρίες με ασθενείς. Tα στοιχεία που αναδύθηκαν μέσα από τις ερωτήσεις των συμμετεχόντων και τα "παιχνίδια ρόλων", συζητήθηκαν από την ομάδα και πλαισιώθηκαν με θεωρία.

Επρόκειτο για ένα εισαγωγικό κλινικό φροντιστήριο εποπτικού χαρακτήρα, τελικός σκοπός του οποίοι ήταν οι συμμετέχοντες να αναπτύξουν τις δικές τους δεξιότητες επικοινωνίας και να αφομοιώσουν καινούριες.