Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

12th European GIM Conference: European Perspectives on Guided Imagery and Music: Visions, Challenges and Crossroads
Από Τρίτη, 13. Σεπτέμβριος 2016 -  09:00am
Έως Κυριακή, 18. Σεπτέμβριος 2016 - 12:30pm

 

Με μεγάλη χαρά θα φιλοξενήσουμε στη χώρα μας το 12 Ευρωπαϊκό Συνέδριο GIM, το οποίο θα λάβει χώρα στο Eden Beach Resort Hotel στην Ανάβυσσο, από τις 13 έως τις 18 Σεπτέμβρη 2016. Η εβδομάδα εργασιών θα ξεκινήσει με το προ-συνέδριο (13-14 Σεπτέμβρη) με τίτλο "Expanding GIM: Combining Practices", το οποίο αφορά αποκλειστικά θεραπευτές GIM. To κυρίως συνέδριο "European Perspectives on Guided Imagery and Music: Visions, Challenges and Crossroads" θα διαρκέσει τέσσερις μέρες (15-18 Σεπτέμβρη) και είναι ανοιχτό στο κοινό. Με μεγάλη μας χαρά υποστηρίζουμε την προσπάθεια αυτή, που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

 

 Το κεντρικό θέμα του συνεδρίου αφορά τη θέση του GIM στην Ευρώπη, και την Ευρωπαϊκή ματιά και τα νέα πεδία εφορμογών που έχουν διανοιχτεί τα τελευταία χρόνια, τόσο σε επίπεδο κλινικής δουλειάς, όσο και σε επίπεδο οργάνωσης και εκπαίδευσης. Σημαντικές θεματικές του παρόντως συνεδρίου είναι:

 

  • μία προσέγγιση των βασικών στοιχείων του GIM (μουσική, οραματισμός, ο ρόλος του θεραπευτή) υπό νέες οπτικές γωνίες
  • μία παρουσίαση των νεώτερων εξελίξεων και μεθόδων μουσικής και οραματισμού, όπως έχουν αναπτυχθεί και αναπτύσσονται στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια
  • η Ευρωπαικές προοπτικές και το Ευρωπαϊκό βλέμμα στο GIM και στο Μ&Ι (Μusic and Imagery).

 

Στο προ-συνέδριο, το οποίο αφορά αποκλειστικά θεραπευτές GIM, θα περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια γύρω από το συνδυασμό του GIM με άλλες πρακτικές, προσεγγίσεις ή ψυχοθεραπευτικές τεχνικές. Αυτό περιλαμβάνει: τροποποιημένο GIM για ειδικούς πληθυσμούς, συνδυαστικές πρακτικές με άλλες ψυχοθεραπευτικές τεχνικές όπως η Kλινική Ύπνωση, η Αφηγηματική Θεραπεία και η Θεραπεία Σχημάτων, και εμπλουτισμός της μεθόδου GIM με άλλα μέσα και προσεγγίσεις όπως η κίνηση, το σώμα, το παραμύθι ή το ψυχόδραμα.

 

Η βασική γλώσσα του συνεδρίου είναι τα αγγλικά.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα >εδώ<