Συμβουλευτική Γονέων

Η συμβουλευτική γονέων αποτελεί τη συνεργασία των γονέων με έναν ειδικευμένο επαγγελματία ψυχική υγείας με σκοπό τη βελτίωση της επικοινωνίας τους με το παιδί και κατά συνέπεια της συμπεριφοράς και της ψυχοσυναισθηματικής κατάστασης αυτού.


Οι γονείς συνήθως αποζητούν συμβουλευτική όταν αντιμετωπίζουν δυσκολίες γυρω από:

Art Therapy (Εικαστική Ψυχοθεραπεία)

To Art Therapy (Εικαστική Ψυχοθεραπεία) είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας κατά την οποία η χρήση εικαστικών υλικών (όπως μπογιές, πηλός, άμμος) είναι η πρωταρχική δίοδος επικοινωνίας ανάμεσα στον εκπαιδευμένο θεραπευτή και τον πελάτη.

Αναδεικνύεται ως αυθύπαρκτη θεραπευτική προσέγγιση τη δεκαετία του ΄60 σε ΗΠΑ και Μ. Βρετανία, επηρεασμένη βαθιά από ψυχαναλυτικές θεωρίες. Διαφέρει από τις κλασικές μορφές ψυχοθεραπείας καθώς εισάγει ένα μη λεκτικό μέσο έκφρασης του ψυχισμού του ατόμου, προσφέροντας την ευκαιρία σε περίπλοκα και επώδυνα συναισθήματα να αναδυθούν εκεί που οι λέξεις δε «φτάνουν». Το εικαστικό προϊόν λειτουργεί ως «καθρέφτης» του εσωτερικού κόσμου του ατόμου και με αυτόν τον τρόπο εκδηλώνονται συνειδητές και ασυνείδητες πτυχές του εαυτού.

Θεραπεία ζεύγους

 Οι σχέσεις που διαμορφώνουμε με τους συντρόφους/συζύγους είναι από τις βασικές σχέσεις που επηρεάζουν την διάθεση μας. Μια καλή σχέση με τον σύντροφο μας μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε και χαρά,  ενώ πιθανή δυσαρμονία μας κλονίζει.  Οι σχέσεις είναι εξαιρετικά πολύπλοκες. Υπάρχουν πάρα πολλοί που μια σχέση μπορεί να κλονιστεί.  

Σε κάθε σημαντική σχέση στην ζωή μας μπαίνουμε με ένα σύνολο ιδεών και προσδοκιών. Χωρίς να έχουμε πάντα επίγνωση περιμένουμε κάποια πράγματα από τον σύντροφο μας και έχουμε κάποιες ιδέες για το τι θα πρέπει να κάνουμε εμείς για αυτόν. Πολλές φορές αυτά δεν συνδυάζονται.  Όσο καλύτερα ξέρουμε τον εαυτό μας και τον σύντροφο μας, τόσο ευκολότερο είναι δούμε αν η σχέση μας μπορεί είναι λειτουργική ή όχι. 

Ατομική Ψυχοθεραπεία

Ψυχολογική συνεδρία
Υπάρχουν στιγμές που νιώθουμε αδύναμοι μπροστά σε αυτά που μας συμβαίνουν, αλλά και σε αυτά που νιώθουμε, σκεφτόμαστε. Δείχνουν να είναι τόσο μεγάλα και ισχυρά που φαίνεται να βρισκόμαστε σε αδιέξοδο. Η ψυχολογική συνεδρία είναι το ταξίδι που θα μας οδηγήσει στο να γνωρίσουμε και να αποδεχτούμε τον εαυτό μας, καθώς και να βρούμε τα δυνατά μας σημεία για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες μας με τις διαπροσωπικές σχέσεις, με την οικογένεια, τους συναδέλφους, ακόμη και με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Η ψυχολογική συνεδρία μπορεί να έχει τη μορφή συμβουλευτικής ή ψυχοθεραπείας.