Κυριακή 1 Απριλίου 2018, 11.00 - 1.00 μμ

 

Το διάλειμμα από την ενηλικίωση που χρειάζεσαι!

Το Συνειδέναι μεταμορφώνει το χώρο του και σας προ(σ)καλεί σε ένα 2ωρο αισθητηριακό παιχνίδι. Φορέστε άνετα ρούχα και ελάτε να εξερευνήσουμε χρώματα, υφές και πληθώρα υλικών που διεγείρουν τις αισθήσεις. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και παίξτε σε ένα περιβάλλον ασφαλές όπου το δημιουργικό χάος επιτρέπεται!

Περισσότερα...

Η 1η Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικοθεραπείας. Ο Μάρτης ξεκινάει μουσικά και το Συνειδέναι τιμάει τη σύμπραξη μουσικής και ψυχοθεραπείας, φιλοξενώντας τη Sonora - Διεπιστημονική Εταιρεία Μουσικοθεραπείας & Έρευνας σε μία σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων πάνω στη Μουσικοθεραπεία, τη Μουσικοθεραπεία GIM και τη Νευρολογική Μουσικοθεραπεία.

Πιο αναλυτικά:

Περισσότερα...

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018, 4.00-6.00 μμ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Συνειδέναι διοργανώνει ένα βιωματικό εργαστήριο αποκλειστικά για γυναίκες!
Σε μια αυτοτελή συνάντηση προσωπικής ανάπτυξης, οι συμμετέχουσες θα έρθουν σε επαφή με οπτικοακουστικά ερεθίσματα που αφορούν τη γυναικεία φύση. Σε κλίμα ασφάλειας κι εμπιστοσύνης, θα έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν δημιουργικά με μια σειρά από εικαστικά υλικά με στόχο να διερευνήσουν και να ενδυναμώσουν σημαντικές πτυχές του εαυτού.

Περισσότερα...

Διοργάνωση: Sonora - Διεπιστημονική Εταιρεία Μουσικοθεραπείας & Έρευνας

Εκπαιδεύτρια: Ευαγγελία Παπανικολάου

Διάρκεια: Παρασκευή 27 Απριλίου - Κυριακή 29 Απριλίου 10.00-18.00 (24 ώρες)

Το σεμινάριο είναι εισαγωγή στον πλήρη πιστοποιημένο εκπαιδευτικό κύκλο επαγγελματικής εξειδίκευσης στη μέθοδο μουσικής ψυχοθεραπείας GIM, εγκεκριμένο διεθνώς από το Association for Music and Imagery (USA) και το European Association of Music & Imagery.
Το Guided Imagery & Music (GIM) είναι μια τεχνική μουσικά-υποβοηθούμενης ψυχοθεραπείας η οποία χρησιμοποιεί τη δύναμη της μουσικής να εγείρει νοητικές εικόνες, συναισθήματα, σωματικές αισθήσεις, σκέψεις ή αναμνήσεις που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της μουσικής ακρόασης. Χρησιμοποιείται ως θεραπευτικό εργαλείο στην ψυχική υγεία, με ενήλικες, εφήβους αλλά και παιδιά σε τομείς όπως: ψυχικό τραύμα, ψυχο-ογκολογία, θεραπεία ζεύγους και οικογένειας, περιγεννητική ψυχολογία, team–building, προσωπική ανάπτυξη και ψυχοθεραπεία, ψυχοκοινωνική αποκατάσταση, διατροφικές διαταραχές, εξαρτήσεις, κλπ.

Περισσότερα...

Έναρξη: Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018, 6.30 - 8.00μμ

Σκοπός της Σχολής Γονέων είναι να εισαγάγει τους γονείς στις βασικές δεξιότητες της συναισθηματικής νοημοσύνης και να αναδείξει τα χαρακτηριστικά του γονιού-συναισθηματικού μέντορα. Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στη γλώσσα των συναισθημάτων και να αναπτύξουν επικοινωνιακές δεξιότητες, όπως την ενεργητική ακρόαση, ώστε να βελτιώσουν την ποιότητα της σχέσης τους με τα παιδιά.

Aποτελείται από 12 δεκαπενθήμερες συναντήσεις και βασίζεται στο "Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Γονικού Συναισθηματικού Αλφαβητισμού" (Educational Programme of Parental Emotional literacy-EPPEL) της Βασιλικής Παππά.

Περισσότερα...