Έναρξη: Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, 19.00 - 20.30

Σκοπός της Σχολής Γονέων είναι να εισαγάγει τους γονείς στις βασικές δεξιότητες της συναισθηματικής νοημοσύνης και να αναδείξει τα χαρακτηριστικά του γονιού-συναισθηματικού μέντορα. Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στη γλώσσα των συναισθημάτων και να αναπτύξουν επικοινωνιακές δεξιότητες, όπως την ενεργητική ακρόαση, ώστε να βελτιώσουν την ποιότητα της σχέσης τους με τα παιδιά.

 

Ολοκληρώνοντας τη Σχολή Γονέων οι συμμετέχοντες:

 

  • Θα γνωρίζουν τι είναι η συναισθηματική νοημοσύνη και γιατί είναι σημαντική στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών.
  • Θα έχουν διαμορφώσει ρεαλιστικές προσδοκίες για τα παιδιά τους και για τους εαυτούς τους ως προς το γονικό τους ρόλο.
  • Θα μπορούν να αναγνωρίζουν και να καθρεφτίζουν τα συναισθήματα των παιδιών τους, ώστε να τα βοηθούν να ρυθμίσουν τη συμπεριφορά τους.
  • Θα μπορούν να βάζουν όρια με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.
  • Θα έχουν μάθει πώς να διαχειρίζονται τις ανεπιθύμητες συμπεριφορές των παιδιών με κατανόηση και σεβασμό στην ανάπτυξή τους.
  • Θα έχουν μάθει πώς να διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα τις συγκρούσεις με τα παιδιά και να επιλύουν τα προβλήματα στην οικογενειακή τους καθημερινότητα.
  • Θα χρησιμοποιούν επικοινωνιακές τεχνικές που προάγουν την θετική και αυθεντική επαφή με τα παιδιά.

Η Σχολή Γονέων Συναισθηματικής Αγωγής ΙΙ αποτελείται από 12 δεκαπενθήμερες συναντήσεις και βασίζεται στο "Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Γονικού Συναισθηματικού Αλφαβητισμού" (Educational Programme of Parental Emotional literacy - EPPEL) της Βασιλικής Παππά. Απευθύνεται σε γονείς με παιδιά όλων των αναπτυξιακών σταδίων (βρεφικής, νηπιακής, παιδικής και εφηβικής ηλικίας). Το ανώτατο όριο συμμετεχόντων στην ομάδα είναι τα 12 άτομα.

 

Ημερομηνίες συναντήσεων: 5/11, 19/11, 3/12, 17/12, 7/1, 21/1, 4/2, 18/2, 4/3, 18/3, 1/4 και 15/4

Τόπος διεξαγωγής: Συνειδέναι - Κέντρο Θεραπείας και Εξέλιξης Ατόμου και Οικογένειας (Ήλιδος 5, Αμπελόκηποι - πλησίον μετρό Πανόρμου)

Συντονισμός: Καίτη Καραγιάννη - Ψυχολόγος, ΜΑ Art Therapy

Κόστος συμμετοχής:

  • 15€/άτομο × 12 συναντήσεις =180€ ή 150€ με προπληρωμή
  • 20€ συνάντηση/ζευγάρι
  • 50% έκπτωση για ανέργους

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο +30 6939534407 ή μέσω mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.έως Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

 

Λίγα λόγια για τη συντονίστρια:

Η Καίτη Καραγιάννη είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με μεταπτυχιακές σπουδές στο Art Therapy (University of Hertfordshire, UK). Kατά τη διάρκεια της θεραπευτικής της πορείας με παιδιά και εφήβους, αναγνώρισε τη σπουδαιότητα της συστηματικής υποστήριξης των γονέων στον απαιτητικό τους ρόλο. Από το 2012 έχει παρακολουθήσει πολύωρα επιμορφωτικά σεμινάρια σε θέματα που αφορούν τη γονεϊκότητα. Στα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά της είναι η υποστήριξη μελλοντικών γονέων και η ενίσχυση του δεσμού γονέα-βρέφους μέσω της δημιουργικής διεργασίας. Εργάστηκε ως εκπαιδεύτρια σχολών γονέων στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ επί δύο συναπτά έτη (2013-2015). Προσφέρει εξατομικευμένη συμβουλευτική σε θέματα διαπαιδαγώγησης και συντονίζει ομάδες σχολών γονέων σε συνεργαζόμενους φορείς. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Σχολών Γονέων.